Project omschrijving

Kvadrat Soft Cells

Het is vaak een uitdaging om de akoestiek in hedendaagse architectuur te optimaliseren maar niet onmogelijk. De akoestische panelen Soft Cells van Kvadrat bieden een brede geluidsabsorptie als geschikte oplossing voor iedere ruimte. De effectieve breedband absorptie is daarom voor iedere ruimte en akoestische wens aan te passen. De panelen worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in diverse Kvadrat stoffen. Soft Cells zijn daarnaast ontworpen met doordachte bevestigingssystemen en toepasbaar op wanden en plafonds.

Akoestiek

Soft Cells worden gemaakt met verschillende akoestische waardes. Zo zijn er panelen voor speciale frequentiegebieden en bijvoorbeeld panelen die geluid reflecteren. Zodoende is het mogelijk om voor iedere ruimte het juiste akoestische klimaat te ontwerpen.

Standard panelen zijn ontworpen voor ruimtes met een beperkte behoefte voor geluidsabsorptie. Deze akoestische panelen zijn geschikt voor grote vlakken zoals wanden en met name plafonds. Standaard panelen hebben een “front’ en “back” textiel die worden opgespannen in een gepatenteerd systeem. Hierdoor blijft het textiel onder een constante spanning ondanks de veranderende omstandigheden in de ruimte. Standard Soft Cells is een klasse C absorber en daarmee goed toepasbaar in een frequentiegebied vanaf 400 Hertz met een akoestische waarde van aw=0,6.

De Soft Cells Broadline panelen zijn uitgevoerd met een extra geluiddempende vulling achter de textiel laag. De Broadline panelen leveren een geluidsabsorptie over een breed frequentiegebied van 125 tot 5000 Hertz. In deze uitvoering heeft het akoestische paneel een akoestische waarde van aw=1 en daarmee een klasse A absorber.

Naast de Standard en Broadline zijn er ook nog Lowtone panelen. De Lowtone panelen hebben een membraan tussenlaag. De Lowtone panelen zijn daarom met name geschikt voor lage en midden tonen van 125 tot 500 Hertz.

Duurzame techniek

Soft Cells worden op maat gemaakt, van 200 x 200 mm. tot 2300 x 4000 mm. mits de gekozen textiel breedte dit toelaat. De diepte van het systeem is 55 mm. Het frame is gemaakt van een aluminium profiel en wordt met ingenieuze systemen gemonteerd. Zo is er een mogelijkheid om de panelen te monteren met een scharnier met drukvergrendeling. Dit is handig indien er toegang achter het paneel vereist is. Doordat de panelen met magneten worden gemonteerd, zijn ze bovendien makkelijk te demonteren.

Kvadrat Soft Cells zijn voorzien van een reeks brandcertificaten en een algemene milieuverklaring volgens internationale normen. Deze gegevens worden gebruikt voor certificeringen zoals; LEED, BREEAM, DGNB, HQE en andere certificeringen.

Stoffering

Soft Cells zijn verkrijgbaar in een uitgebreide selectie Kvadrat stoffen met een variëteit in verfijnde kleuren. Neem voor meer informatie contact op met ons info@in-zee.nl

Contact