Project omschrijving

PET Felt wandtegels

PET Felt-wandtegel Scales

Petfelt wandtegels, Patch Scales organische gevormde akoestische en wandtegels.

Wandtegels gemaakt van gerecyclede PET flessen, Scales zijn akoestisch en van zacht vilt materiaal gemaakt. Petfelt is duurzaam omdat het van plastic afval is gemaakt. Maar Pet felt is ook duurzaam omdat we er niets aan toevoegen. Het materiaal is het product!

De wandtegels maken we in verschillende patronen, Scales is er één van. De Scales Petfelt wandtegels zijn geïnspireerd door patronen uit de natuur. Schubben van vissen maar ook de authentieke shingles die voor gevels en daken worden toegepast, zijn een bron van inspiratie.

Anders dan shingles die vaak overlappend worden geplaatst, zijn onze Scales op maat gemaakt zodat ze precies in elkaar passen. De afgeschuinde hoeken zorgen voor dieptewerking in het patroon.

Met de petfelt wandtegels ontstaat zo een zachte wand met een bijzonder patroon en een akoestische verbetering van de ruimte akoestiek.

Scales zijn verkrijgbaar in 37 kleuren.

Voor een mooie egale wandafwerking hebben we diepe en donkere kleuren. Maar een ontwerp met een bonte verzameling van blauw-, groen- of grijstinten behoort ook tot de mogelijkheden. De akoestisch tegels zijn verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren, de tegels hebben een afgeschuinde randafwerking en zijn 295x 268 x 9 mm. ca. 18 tegels per m2

Een ontwerp op maat?

De Pet felt wandtegels maken we per project op maat in onze studio in Leiden. Heeft u een bijzonder ontwerp of andere toepassing? Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën! Wij werken graag samen met grafisch ontwerpers en architecten. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor het Petfelt materiaal. Of het om kleine oplages of grote projecten gaat, ons hart gaat sneller kloppen wanneer we iets moois mogen maken. Wilt u met ons samenwerken? Neem dan contact op met onze studio.

Pet felt verbetert de akoestiek.

Wat is goede akoestiek? Akoestiek is afhankelijk van de ruimte met name hoe de ruimte wordt gebruikt. We beleven akoestiek in een kantoor anders dan bijvoorbeeld in een concertzaal. In een restaurant heeft akoestiek te maken met privacy, in een kantoor met concentratie terwijl de akoestiek in een presentatieruimte draait om verstaanbaarheid. Petfelt heeft van nature akoestische eigenschappen. Voor een enkele laag van 9 mm is dat vrij bescheiden aw = 0,2 maar door te werken met extra lagen kan deze akoestische waarde oplopen naar 100%. Hierdoor is Petfelt uitermate geschikt om een ruimte met dezelfde look en feel akoestisch te ‘customizen’.

Creatief met …PET.

Naast kurk is ook PET geschikt om als prikbord te gebruiken. Dus die akoestische wand met dat kleurrijke patroon kan je ook gebruiken om het creatieve proces te ondersteunen. Even je gedachten op een rij en wat kreten op de muur ‘pinnen’. Een scrum ruimte voorzien van PET felt helpt nog beter om de taken, doelen en voortgang te visualiseren.

Duurzaam

PETfelt is gemaakt van plastic afval. Voornamelijk plastic flessen, de zogenaamde PET flessen worden ingezameld om te recyclen. De petflessen worden gesorteerd, gewassen en vermalen tot plastic stukjes “flakes”. Van de flakes wordt granulaat gemaakt wat dient als grondstof voor de nieuwe vezel. Van polyester vezels worden onze platen gemaakt met ca 60-70 % post consumer plastic waste. Daarnaast wordt er in ons productieproces vrijwel niets aan het product toegevoegd. Het materiaal is het product. Aan het einde van de levenscyclus kan het dus zonder extra moeite weer gerecycled worden.

Pet Felt wandtegels zijn:

  • Akoestisch
  • Kleurrijk
  • Creatief
  • Custom made.
  • Duurzaam
Patch
PET Felt colorcard
Contact