Project omschrijving

Akoestische lamp PET Felt Blooom

Geluidsabsorberende lamp Blooom

Dit prachtige ontwerp van Rik van Mierlo brengt iedere inrichting tot bloei. Rond armatuur, gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De geluidsabsorberende lamp geeft sfeer door licht maar ook door een warm geluid. 

Geluidsabsorberende lamp.

Niet alleen het licht, maar ook de vorm van een lamp is van invloed op de akoestische ervaring van een ruimte. Blooom is uit één stuk PET Felt gesneden. De ronde vorm met ongelijke “bladeren” absorbeert het geluid. Hierdoor verlaagt de galm waardoor de akoestiek verbetert. Naast vorm is ook oppervlakte belangrijk voor een goede akoestiek. Namelijk hoe meer absorptiemateriaal hoe meer geluid wordt geabsorbeerd. Blooom is een redelijk grote lamp van 66 x 36 cm (bxh).

Duurzaam ontwerp

Bij In-Zee ontwerpen we lampenkappen met als toegevoegde waarde dat ze duurzaam zijn. Blooom is uit één deel gemaakt met minimale verspilling van materiaal. Door de “bladeren” te buigen en in elkaar te steken ontstaat een vriendelijke en open vorm. Tussen de gebogen bladeren ontstaat een spannend lichtspel van direct- en indirect licht. 

De geluidsabsorberende lamp Blooom is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en verkrijgbaar in 37 verschillende kleuren. Naast standaard vormen is het mogelijk om met ons designteam custom-made oplossingen voor uw project te (laten) ontwerpen. Onze studio helpt u daar graag bij!

Blooom
PET Felt colorcard
Shop
Contact