Project omschrijving

akoestisch plafond eiland petfelt

Akoestisch plafondeiland PETFelt

Float is een akoestisch plafondeiland van Petfelt. Float hangt aan staaldraad en spanners onder het bouwkundige plafond. Wij maken de akoestische eilanden op maat, in ronde vormen, rechthoekig of organisch. Bovendien zijn de Petfelt eilanden verkrijgbaar in 37 kleuren.

De eilanden zijn gemaakt van Pet felt, een duurzaam materiaal van gerecyclede plastic flessen. Een aluminium frame zorgt voor een stijve constructie en een extra laag petfelt wol zorgt voor een totale absorptiewaarde van aw=1!

Het is mogelijk om de eilanden te voorzien van verlichting zoals spots of ander armaturen.  Hierdoor is de verlichting en akoestiek in één product geïntegreerd. Custom-made oplossingen behoren hier uiteraard tot de mogelijkheden.

Petfelt eilanden in 37 kleuren.

Hoewel witte plafond eilanden de meest logische keuze zijn, maken we ze vaak in donkere kleuren die goed bij een industriële omgeving passen. Voor bijzondere interieurontwerpen is er ook de mogelijkheid om kleuren toe te passen. We maken de Petfelt eilanden in 37 kleuren. Diverse groentinten, blauwtinten en grijstinten behoren dan ook tot de mogelijkheden.

Een akoestisch eiland op maat?

We maken de akoestische eilanden op maat in onze fabriek in Leiden. De basis is een plaatmaat van 1220 x 2440 mm. Het is mogelijk om diverse vormen te snijden van standaard rechthoeken, ovalen en cirkels tot veel complexere vormen. “Kleine” eilanden maar ook grote eilanden behoren tot de mogelijkheden. Wilt u meer informatie over custom-made eilanden? Neem dan contact op met onze studio.

Plafondeilanden zorgen voor verbetering van de akoestiek.

Voor een goede akoestische oplossing is de ruimte in een interieur vaak beperkt. De keuze voor een transparant interieur met glas, fraaie zichtlijnen en minimale wanden zorgt ervoor dat het plafond overblijft voor een goede akoestische oplossing. Systeemplafonds verdwijnen om een hoog en industrieel karakter te accentueren. Hier bieden onze akoestische plafondeilanden een ideale oplossing. Zo worden ze onderdeel van het ontwerp, of gaan ze juist onopvallend op in het bouwkundige plafond. De eilanden zijn getest met een absorptiewaarde van aw=1

Petfelt is duurzame oplossing

Onze akoestische eilanden zijn gemaakt van duurzame materialen. Pet felt is gemaakt van gerecyclede Petflessen. De akoestische wol is ook gemaakt van PET. Het frame bestaat uit aluminium wat gerecycled is. Aan het einde van de levenscyclus zijn de eilanden eenvoudig te demonteren en te recyclen.

Float akoestische plafondeilanden zijn:

  • Akoestisch.
  • Kleurrijk.
  • Custom made.
  • Duurzaam
Baffles
PET Felt color card
Contact