Project omschrijving

akoestisch wandpaneel

Akoestisch wandpaneel

Swell is een akoestisch paneel voor aan de wand. Door middel van de hoogwaardige akoestische vulling absorbeert het wandpaneel geluid, hierdoor verlaagt de nagalmtijd. Tevens neemt het geluidsniveau af en hierdoor verbetert de akoestiek. Vooral in ruimtes waar het plafond geen akoestische mogelijkheden biedt is een akoestisch wandpaneel de oplossing voor aan de muur. Met zijn hoge absorptie waardes en de mogelijkheid om de panelen dicht bij de bron te plaatsen, geeft een wandpaneel direct resultaat.

Akoestische vulling van gerecyclede jeans

Doordat het wandpaneel is gevuld met een hoogwaardige akoestische vulling heeft het paneel een hoge akoestische waarde. Bovendien is de vulling duurzaam, gemaakt van gerecycled textiel van onder andere oude bedrijfskleding en spijkerbroeken. De akoestische waarde is aw=0,95.

Akoestisch paneel op maat

Het wandpaneel wordt op maat gemaakt waardoor het in iedere ruimte past. Het akoestische paneel is gemaakt van een licht en stijf aluminium kader. Vervolgens wordt het kader gevuld met de akoestische wol en afgewerkt met een drukverdeler en full-color afbeelding of gestoffeerd.

Het kader is standaard gelakt door middel van poedercoating in ral 9010, 9006 of 9007. Ook kan het kader in een speciale kleur worden gecoat. Het is daarentegen ook mogelijk om het paneel rondom te stofferen met verschillende projectstoffen zoals Gabriel Soul / Soul melange en Camira Blazer lite.

Contact