PET Felt is een verfrissend nieuw materiaal, dat van gerecyclede PET-flessen wordt gemaakt. Het is zacht, sterk en ontzettend kleurrijk. Daarnaast worden er allerlei akoestische producten van gemaakt. Bij In-Zee verwerken wij PET Felt onder andere in panelen, platen, ruimtedelers, lampen en plafondoplossingen. Nieuwsgierig? Vraag dan vandaag nog een offerte bij ons aan!

Ons aanbod PET Felt

Bij In-Zee vinden wij PET Felt een fantastisch materiaal. Vooral omdat het duurzame en akoestische eigenschappen heeft. Daarbij laat het zich goed bewerken, zoals thermisch vormen, digitaal printen, vouwen en snijden.

Als leverancier van akoestische producten leveren wij panelen van PET vilt. Dit doen wij in welgeteld 37 verschillende kleuren. Zo is er altijd een kleur die bij jouw interieur of huisstijl past. In Leiden produceren we verschillende producten. Zo hebben we onze eigen collectie aan standaard producten van PET Felt ontwikkeld. Ook werken wij regelmatig met interieurarchitecten en -bouwers samen.

Samen met onze klanten gaan wij op zoek naar maatwerkoplossingen. De ene keer betekent dit dat we een halffabrikaat leveren. De andere keer dat we onze platen van PET vilt voor jou als klant bewerken. Ons montageteam kan daarnaast ook voor de installatie van de panelen zorgen. Een ding is zeker: wij ontzorgen onze opdrachtgevers graag van plaat tot product. Of het nu gaat om 1000 m2 aan op maat gemaakt plafonddelen of om de levering van een losse plaat.

Wat is PET Felt?

PET Felt (Nederlands: PET vilt) is een plaatmateriaal, dat gemaakt wordt van gerecyclede polyestervezels. Hierbij gaat het vaak om PET-flessen, die niet langer bruikbaar zijn. De vezels zien eruit als watten en komen in verschillende kleuren voor. Het materiaal is zacht, sterk en ontzettend kleurrijk. De open structuur zorgt daarbij voor goede akoestische eigenschappen. Om er een product van te kunnen maken, worden de vezels als het ware aan elkaar ‘gehaakt’. Door ze vervolgens te verwarmen en te persen ontstaat er een plaat van PET Felt.

Bij platen van PET Felt is de meest gangbare maat 120 x 240 centimeter met een dikte van 9 mm. Deze hebben wij dan ook altijd in ons assortiment. Daarnaast bieden wij ook op maat gemaakte producten aan.

Duurzaam gerecycled product

Eerder in de tekst lieten wij het al doorschemeren. PET Felt is een duurzaam materiaal. Het wordt namelijk gemaakt van gerecycled polyester. Hiervoor worden onder andere oude flessen, verpakkingen en andere PET-producten ingezameld. Op deze manier geven wij verpakkingsmateriaal meer waarde. Hiermee hopen we dat er minder afval in het milieu verdwijnt. Ook is er voor het verwerken van gerecycled PET minder energie nodig. Tot slot is PET Felt een kant en klaar product: er is geen bewerking meer nodig.

Een PET vilt paneel bestaat gemiddeld voor 60 – 75% uit gerecyclede vezels. Deze worden opgevuld met nieuwe vezels. Die toevoeging is nodig, omdat dit de materiaaleigenschappen versterkt, waaronder brandvertraging.

Al om al: PET Felt is in veel opzichten het perfecte antwoord op de groeiende vraag naar duurzame producten.

PET Felt als akoestisch materiaal

Panelen van PET Felt zijn tenslotte ook een antwoord op akoestische problemen. In ruimtes, waar er sprake is van een galm, koud geluid of hoog geluidsniveau, bieden deze platen een fraaie en vooral esthetische oplossing. PET Felt kan worden toegepast als wandafwerking, als panelen voor het plafond en als ruimtedeler. Met verschillende opbouwdiktes – waaronder onze PET vilt platen van 9 mm – is het mogelijk om een akoestische waarde van 1,0 te behalen.

Vandaag nog producten van PET Felt kopen?

Panelen, platen en ruimteverdelers: de akoestische mogelijkheden van PET Felt zijn enorm. Voor de beste producten doe je natuurlijk zaken met In-Zee. Als specialist in akoestische oplossingen weten wij voor iedere situatie het juiste antwoord te vinden. Meer weten? Vraag vandaag nog een offerte bij ons aan om neem contact met ons op. Dat laatste kan door te bellen naar 071-535 22 10. Of mail naar info@in-zee.nl Welke producten van PET Felt ga jij bij ons kopen?

Sliced In-Zee