Home / PET Felt

PET Felt

Veelzijdig plaatmateriaal
in 37 kleuren!

Kleurenkaart

Wat is PET Felt?

PET Felt is een verfrissend nieuw materiaal gemaakt van gerecycled Polyethyleentereftalaat (PET). Minimaal 60% van een plaat bestaat uit gerecyclede vezels, dit verschilt per kleur.

PET Felt is een kant en klaar akoestisch plaatmateriaal. Het is zacht, sterk en duurzaam. Dankzij deze fysieke eigenschappen is het makkelijk te verwerken en toepasbaar zonder kostbare constructies en materialen. De panelen zijn bovendien geschikt om te bedrukken.

Om meerdere redenen biedt PET Felt de perfecte oplossing voor de hedendaagse vraag naar duurzame materialen. Zonder tussen flexibiliteit, vorm of kleur te moeten kiezen.

Losse PET Felt panelen

Specificaties

Materiaal: Polyethyleentereftalaat (PET). Minimaal 60% van een plaat bestaat uit gerecyclede vezels, dit verschilt per kleur. Het plaatmateriaal komt in 37 standaard kleuren.

Gewicht: +/- 1900gram / m2

Brandwerendheid: Het PET Felt is op vezelniveau gekleurd en brandwerend geïmpregneerd voordat het tot platen vervaardigd wordt. Hierdoor zijn al onze platen door-en-door brandklasse B gekeurd: EN13501-1 Class B-s2d0

Waterafstotend: PET Felt is waterafstotend in plaats van absorberend. Bij langere blootstelling zullen vloeistoffen uiteindelijk wel doordringen in de poreuze structuur van het vilt. Dit tast echter niet de werking, kleur of stijfheid van het vilt aan.

Akoestiek: Bevestigd op ondergrond: aw=0,2, loshangend in ruimte: aw=0,45

Afmetingen: PET Felt is standaard 9mm dik, de panelen zijn 2440x1220x9mm. Voor dikkere panelen kunnen deze verlijmd worden tot 18 of 27mm

Duurzaamheid: Download hier ons duurzaamheidsdocument

Let op! Onze producten zijn gemaakt van gerecycled PET, dit kan resulteren in minimale kleurverschillen

Duurzaam materiaal

PET Felt wordt gemaakt van gerecyclede plastic vezels. Minimaal 60% van het plaatmateriaal is post-consumer materiaal. In de basis geldt hoe donkerder de kleur, des te meer gerecyclede vezels. Met deze kennis maakt u de juiste keuze voor een duurzaam project!

Nog meer input voor een verantwoorde keuze? Neem een kijkje bij onze duurzame collectie:

Cradle Collection

Technieken voor bewerking

Naast zijn hoogwaardige akoestische toepassing leent PET Felt zich nog voor vele andere toepassingen. Het kan eenvoudig CNC gesneden, gevouwen en gebogen worden met meerdere fraaie afwerkingen. Daarnaast heeft het materiaal bepaalde unieke kenmerken. Al deze eigenschappen en bewerkingsmogelijkheden zetten we hieronder op een rijtje.

Aanleverspecificaties

Thru-cut snijden

Het doorsnijden van PET Felt gaat met een oscillerend mes voor een strak gesneden afwerking. Snijden kan in rechte lijnen en organische curven.

V-cut snijden

Esthetische V groeven snijden we standaard 4,5mm diep. Dieper of minder diep kan natuurlijk ook, die keuze bepaalt de uiteindelijke uitstraling van het product. We kunnen onder een hoek van 15, 22,5, 30 of 45 graden snijden.

Bevel-cut snijden

Voor een strak eindresultaat kan gekozen worden om de buitenrand een facet-afwerking te geven. Deze wordt onder 45 graden tot halverwege de plaatdikte gesneden.

Platen aanleggen

Platen koppelen gaat altijd met een bevel-cut van 45 graden. Dit om het minimale verschil in plaatdikte op te vangen door een minimalistisch facet-detail.

Vouwen 90 graden

Een V-cut die nét niet volledig door de plaat gesneden wordt, kan worden gevouwen voor strakke hoeken. Standaard wordt een 45 graden V-cut gebruikt. Bij het 2D opmaken dient rekening gehouden te worden met de buitenmaat van de vouw!

Buigen

Door meerdere smalle V-cuts te maken, kan de plaat gebogen worden zoals buig-mdf. Afhankelijk van de buig-radius wordt de V-groef graden bepaald; (15 of 22,5 graden) + de diepte van deze groef. Ons ontwerpteam kan deze inschatting duidelijk maken.

Dubbellaags PET Felt (18mm)

We bieden de mogelijkheid om dubbellaags PET Felt te maken, waardoor dual-color PET Felt platen ontstaan. De platen worden met contactlijm op elkaar verlijmd waardoor een sandwich van 18mm ontstaat met een hogere absorptiewaarde.

PET Felt bedrukken

Door middel van de nieuwste print-techniek; sublimatie printen, kunnen we ons PET Felt bedrukken. Hoogwaardige foto’s en grafische illustraties behoren tot de mogelijkheden. Sublimatie printen heeft als voordeel dat de print-detaillering veel beter is dan UV-printen. Daarnaast is het reukloos en trekt het vilt niet krom!

PET Felt samples

Benieuwd naar ons PET Felt? Neem contact met ons op voor losse samples, een sample kaart of een uitgebreide box.

Aanvragen